برند چیست؟ کافی است به پیرامون زندگی روزمره خود دقت کنید. بیلبوردهای سطح شهرها، بزرگراهها، مترو، میادین شهر و… همه این مارکها و برندهایی که در سطوح مختلف میبینید ماموریت بسیار سختی دارند. آنها برای جلب توجه رهگذران رقابت میکنند.
چه چیزی یک برند را متمایز میکند؟ چگونه میتوان برندی ایجاد کرد که پیام درستی ارائه دهد، برجسته باشد و از همه مهمتر با مخاطبان هدف شما مطابقت داشته باشد؟
ایجاد یک نام تجاری (برند) مستلزم تلاش و فداکاری زیادی است. ممکن است در ابتدا آسان به نظر برسد، از این گذشته، میتوانید کار را به راحتی انجام دهید. از ییک طراح لوگو کمک بگیرید تا طرحی جذاب برای شما بسازد.
در این مقاله، ما شما را با یک راهنمای جامع چگونگی ساختن نام تجاری آشنا خواهیم کرد. سلب مسئولیت، قبل از اینکه عمیق تر به موضوع بپردازیم، به خاطر داشته باشید که برندها همانند موجودات زنده هستند و به همین دلیل، فداکاری زیادی مورد نیاز است تا به خوبی پرورش داده شوند. برخی از صاحبان مشاغل و کسب وکارها از اهمیت داشتن یک نام تجاری معتبر آگاه نیستند همانند اینکه چقدر در ارتباطات شما سازگار است.
این موضوع را در نظر داشته باشید چرا که بسیار حیاتی است. برند مثل کودک شماست. قبل از رفتن به مدرسه ابتدا باید راه رفتن را به آن آموزش داد.
این مقاله در چند بخش ستونهای یادگیری نحوه ایجاد یک نام تجاری را از ابتدا پوشش میدهد:
برند چیست؟
در وهله اول، برند دقیقاً چیست؟ می دانم، اکثر مردم هنگام فکر کردن در مورد این سوال، از اسامی مثل اپل، سامسونگ، سونی، ال جی و… نقل میکنند.
“مارک یا برند شما چیزی است که دیگران در مورد شما وقتی حضور ندارید سخن میگویند.”
ممکن است این درست باشد و من این اسامی را به خاطر فصاحت ذاتی که دارند تحسین میکنم. اما دقیقا این به چه معنی است؟
یک نام تجاری بیش از یک لوگو و عبارت جذاب است. یک برند یک ادراک است، در مورد چگونگی درک شما است. این هویتی است که همه جنبهها را در بر میگیرد.
وقتی به سامسونگ فکر میکنید، چه چیزی را می بینید؟ قبل از پاسخ به این سوال ، سعی کنید مسیر دیگری را انتخاب کنید. وقتی به علی دایی فکر می کنید ، چه چیزی را می بینید؟ شما یک چهره ، یک ریش پروفسوری، یک لباس ورزشی، یک لبخند را مشاهده میکنید، شاید برخی از پنجره ها را با او مرتبط کنید.مثل ضربه شدید به توپ یا بازی در وسط زمین چمن سبز و…
متوجه شدید که من در مورد هویت او صحبت می کنم. در مورد شرکتها هم همینطور است. آنها دارای نام، محصولات یا خدمات، لوگوها، رنگها، فونتهای خاص، شاید لحن خاصی از صدا نیز هستند. همه این موارد مرتبط با شهرت، تصور مردم از یک نام تجاری را جبران میکند.
اقدامات لازم برای ایجاد برند یا مارک تجاری
- موقعیت یابی برند خود
- شخصیت برند خود را بسازید
- ایجاد یک تصویر تجاری قوی
- حفظ قوام برند
من مطمئن هستم که در پایان، درک بهتری از معنای ایجاد یک نام تجاری و نحوه برقراری ارتباط با آن به بهترین شکل ممکن خواهید داشت.
موقعیت یابی نام تجاری خود
ما قصد داریم با صحبت در مورد استراتژی نام تجاری و معنی قرار دادن نام تجاری خود در بازار هدف پیش برویم.
برندها دارای یک هویت هستند و صحبت از هویتها، ساختن یک نام تجاری بیش از ایجاد هویت برند طول میکشد. در حقیقت، ما میتوانیم در مورد نام تجاری صحبت کنیم و آن را به 3 سطح تقسیم کنیم:
یکی از اولین گامهای تعیین موقعیت این است که تعیین کنید رقبای شما چه کسانی هستند. قبل از اینکه حتی در مورد تعریف نام تجاری خود فکر کنید، به بازار هدف خود دقت کنید. مخاطب هدف شما کیست؟
برای موقعیت یابی نام تجاری بهتر است به نکات زیر توجه کنید
رقبای شما چه کسانی هستند؟
بفهمید آنها چه کسانی هستند، داستان آنها و مدت زمانی که در یک صنعت یا شغل مشابه شما فعالیت میکنند. این مرحله را نادیده نگیرید زیرا بسیار حیاتی است.
پپسی در مقابل کوکاکولا
احتمالاً شما قبلاً ایده روشنی در مورد رقبای خود دارید. اگر نه، حداقل با جستجوی Google شروع کنید.
صفحه اول جستجوی شما مربوط ترین اطلاعات را نشان میدهد. هر چند اینجا را متوقف نکنید.
با تجزیه و تحلیل رقابت خود فراتر بروید
بررسی کنید تا ببینید مردم در بازار هدف شما چه محصولاتی را به همدیگر توصیه میکنند.
در رسانهها و شبکههای اجتماعی تاپ حضور فعال داشته باشید، به حرفهای مخاطبین گوش کنید و به دنبال همان نوع بینش باشید.
اگر امکان این را دارید که مستقیماً با مردم صحبت کنید، ببینید آنها چگونه رقبای شما را درک میکنند.
استراتژی رقبا در بازار چیست؟
بعد از اینکه متوجه شدید رقبای شما چه کسانی هستند، اکنون زمان آن رسیده است که دقیقاً ببینید آنها چگونه به محصول خود نزدیک میشوند و چگونه بازاریابی میکنند.
سعی کنید محصولات رقبای خود را از نزدیک ببینید. دقیقاً چگونه از رسانه های آفلاین و آنلاین به نفع خود استفاده میکنند؟ چه شرایطی برای تبلیغاتشان دارند؟ لطفاً به وب سایتها، وبلاگ ها و غیره آنها نگاهی بیندازید و دریابید که چرا در نتایج جستجو رتبه اول را دارند.
به عنوان مثال، اگر آنها وبلاگ دارند، بروید و شروع به خواندن کنید. حتماً دلیلی وجود دارد که گوگل فکر می کند مقالاتش سزاوار توجه هستند. به یکپارچگی معماری وب سایت آنها نگاه کنید. سرعت بارگذاری آن چقدر است؟ اطلاعات چگونه ارائه میشود؟ سعی کنید تا آنجا که ممکن است سوالات زیادی در مورد آنها بپرسید. ممکن است این فرایند طولانی و خسته کننده به نظر برسد، اما در دراز مدت ارزش آن را دارد.
در حین کار، لطفاً نحوه بازاریابی آنها را دقیق تر ببینید.
چگونه آنها به مخاطبان هدف خود می رسند؟
آنها را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید ، ببینید چه چیزی ارسال میکنند. از چه نوع روش و پیام رسانی استفاده میکنند؟
چگونه میتوانید خود را از رقبا متمایز کنید؟
این سوال میلیونها ارزش دارد. اما، با استفاده از اطلاعاتی که قبلاً برای شما بیان کردیم، ما به طور قاطع معتقدیم که شما در مسیر درست تمایز خود از بقیه هستید.
فقط سعی نکنید رقابت خود را کپی کنید. مردم دستگاه فکس نیستند، بنابراین نباید مارک شما (عکس، متن نوشته و…) یکی باشد. آنها را کپی نکنید! به هر حال ، شما می توانید خودتان باشید و از این طریق برجسته شوید.
شاید محصول شما از نظر ساختاری بهتر از محصول رقیب نباشد. حتی اگر برخی از شما مخالف باشید، پپسی و کوکاکولا به نوعی یکسان هستند. چه چیزی آنها را متمایز میکند؟ بله، من میدانم چه میخواهید بگویید؛ طعم یکسانی ندارند ممکن است حق با شما باشد، اما تفاوت قابل توجهی در آنچه که هر دو به عنوان یک محصول ارائه میدهند وجود ندارد.
مخاطبان شما چه کسانی هستند؟
این ما را به مخاطبان هدف شما میرساند. اگر محصول یا خدمات شما برای همه جذاب است، احتمالاً من اولین نفری نیستم که به شما میگویم ممکن است کار اشتباهی را انجام میدهید. تعیین مخاطب هدف، برای ساختن نام تجاری و موفقیت آن بسیار مهم است.
همه چیز با تعریف کاربر شروع میشود.
محصول یا خدمات شما بیشتر از آنکه به عموم مشتریان توجه داشته باشد باید جنبه های جمعیت شناختی و روان شناختی آنها را در نظر بگیرد.
محل زندگی آنها میتواند تفاوت زیادی در اهداف خرید آنها ایجاد کند. در عین حال، جمعیت شناسی نیز میتواند بر روانشناسی آنها تأثیر بگذارد. همان پیام برای گروه های مردم در نقاط مختلف کشور یا جهان جذابیتی ندارد. این به این دلیل است که ما به عنوان انسان، موجوداتی فرهنگی اجتماعی هستیم. محیط ما به شدت تصمیمات ما را نشان میدهد.
روحیات و شخصیت خریدار خود را بشناسید
«شخص خریدار» به طور گسترده به گونه شناسی اشاره میکند. بازاریابان موفق معمولا، از شخصیتها برای ایجاد چارچوبی در اطراف مشتریان خود استفاده میکنند. ایجاد شخصیت خریدار نیاز به تحقیقات و تجزیه و تحلیل دادههای زیادی دارد، اما ارزش تلاش را دارد. شما درک دقیق تری از رفتار، نیازها و انگیزههای مشتری خود خواهید داشت.
بخش دوم این مقاله را در این قسمت بخوانید (نحوه ساختن برند/ بخش دوم)
1 نظر